Parikkala – Parasta yhdessä

Kunnanjohtajan tervehdys Kesälehteen 2019

Seutukuntamme vahvuuksia ovat luonto, yhteydet, talous ja turvallisuus. Luonto on ainutlaatuinen ja sijaintimme Saimaan-Laatokan välisellä yhdyskäytävällä tarjoaa elämyksiä ja kokemuksia, jotka uusiutuvat ja elävät aina vuodenaikojen vaihtuessa. Vaikka yhteydet kunnan alueella voisivat olla paremmat, halkoo valtatie kunnan alueen, raideliikenne kulkee Helsingin, Joensuun ja Savonlinnan suuntaan hyvin ja lentokentät Savonlinnassa ja Lappeenrannassa ovat saavutettavissa. Kunnan palvelutarjonta on kattava, mistä on kiittäminen hyvin hoidettua taloutta. Ehkä parasta kunnassamme on kuitenkin itse kuntalaiset ja kesäasukkaat. Alueen vireys ja kunnan vetovoima on meille kaikille tärkeää. Yritetään yhdessä nähdä metsä puilta ja olla ylpeitä siitä, mitä meillä on.

Parikkalan kuntastrategia korostaa elinvoiman vahvistamista ja kuntalaisten hyvinvoinnin edistämistä. Erityisen merkittävänä pidän konkreettisen yhteistyön tiivistämistä kunnan, yrittäjäyhdistysten ja yrittäjien välillä. Paljon muutakin on vireillä. Kaavoituksella ja lupakäytännöllä edistetään vapaa-ajan asuntojen muuttamista pysyviksi asunnoiksi. Edelleen kunta luo edellytyksiä tarjota palvelut myös keskustaajaman ulkopuolella Uukuniemen ja Saaren pitäjien alueella. Väestö vääjäämättä ikääntyy ja palvelutarpeet muuttuvat, mikä otetaan huomioon kunnan asunto-ohjelmassa. Parikkalan rajanylityspaikan kehittämistä jatketaan määrätietoisesti. Tässä kokonaisuudessa ja kunnan kehittämisessä yleensäkin on kuntalaisilla ja järjestöillä oma roolinsa.

Viime kesä oli täynnä aurinkoa. Kotimaan matkailu kasvoi ja myös ulkomaalaisten turistien osuus oli tuntuva. Etenkin venäläisten matkailijoiden määrä tulee näkymään myös alueellamme. Toki perinteiseen tapaan täältä muuttaneet ja kesäpaikkanaan tätä seutua pitävät ovat olennainen osa kesän viettoa. Näiden ”kesäparikkalalaisten” suuri määrä ja aktiivinen osallistuminen alueen toimintaan ovat osoitus alueemme vetovoimaisuudesta ja pitävät alueemme osaltaan vireänä loma-aikaan.

Yrittäjien usko ja luottamus tulevaisuuteen on vahvistunut. Palvelutarjonta on parantumassa, eikä kenenkään tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Uukuniemellä on elintarvikekauppa taas auki. Akonpohjaan avataan juhannuksen alla Eekoon uusi myymälä. Myös ravintolapalvelut ovat saaneet uutta potkua. Etenkin heinäkuussa kunnan alueella järjestetään tapahtumia viikoittain ja ajoittain jopa päivittäin. Käytetään näitä lähipalveluja hyväksi ja nautitaan samalla monipuolisesta kulttuuritarjonnasta. Kunnan peruspalvelut ovat tietysti kaikkien käytettävissä myös lomakaudella.

Toivotan lukijoille oikein mukavaa ja kaunista kesää!

Vesa Huuskonen

Kunnanjohtaja

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Vesa Huuskonen

Vesa Huuskonen