Kunnanjohtajan tervehdys parikkalaisten, seurakunnan ja paikallisten yhdistysten tiedotuslehteen keväällä 2018

Kevät on hienoa aikaa. Luonto herää ja ihmiset sen mukana. Valo lisää energiaa ja positiivisuutta. Kotona, pihamaalla, mökillä ja vaikka parvekkeella on mukavaa puuhasteltavaa. Me omalla tavallamme ja ehkä osittain tiedostamatta valmistaudumme kesään ja ainutlaatuiseen Suomen suveen.

Kesään liittyy odotuksia ja suunnitelmia. Tehdäänkö jotakin nyt toisin? Päästetään irti arjesta, työkiireistä, kännyköistä ja muista vempaimista. Otetaan kesä aktiivisesti hallintaan ja nautitaan siitä. Kannustetaan lapset ja nuoret mukaan yhteiseen tekemiseen ja vaihteeksi vaikka leirille, kylään isovanhemmille, sukuloimaan ja viettämään aikaa kaveriporukassa. Perhepiirissä ja ystävien kanssa on vapaa-ajan viettoon lukuisia mahdollisuuksia. Voisiko tällä kertaa tutustua seutumme ainutlaatuiseen luontoon? Siikalahden ohella Rajojen reitti Oronmyllyltä käsin, Pöröpeikon polku ja Uukuniemen jääkausipolku ovat tutustumisen arvoisia. Eikä kyse ole aina rahasta. Muistellaanpa vaikka lapsuuden kesiä. Vinkkejä löytyy Parikkalan kunnan Visit Parikkala – sivustolta.

Maakunnan pohjoispään ja Parikkalan-Saaren-Uukuniemen alueen vetovoima on kasvanut. Edelleen lisäbuustia ja uusia ideoita tarvitaan. Toki paljon on saatu aikaan: Patsaspuisto on saanut jopa kansainvälistä julkisuutta, Kägösen avautuminen on pantu laajemminkin merkille, Luontovisa nostaa alueen luonnon sille kuuluvaan arvoonsa ja Siikalahti on edelleen eräs lintubongareitten ykkösmestoista. Papinniemen uusiutunut leirintäalue ja Juholan Biisoniareena tapahtumineen ovat eläviä esimerkkejä kehittyvästä matkailuelinkeinosta, yrittämisestä ja sen vaikutuksesta meidän kaikkien hyvinvointiin. Paljon muutakin tapahtuu ja siitä voimme lukea tästä lehdestä.

Parikkalan kunta on kesäkunta, mikä näkyy iloisena ilmeenä kuntakeskuksen ja Uukuniemen ja Saaren pitäjien raitilla. Kunta on kesälläkin mukana monessa. Tavanomaisuudesta poikkeava tapahtuma on kesäkuun lopulla yrittäjien kanssa järjestettävät messut, jonne kannattaa piipahtaa katsomaan, mitä kunnalla on tarjottavana ja haastamaan myös viranhaltijat palvelujen parantamisessa. Toki tapahtumien ohella ovat kunnan peruspalvelut kaikkien käytössä. Viihtykää Parikkalassa!

Toivotan lukijoille oikein mukavaa ja kaunista kesää!

Vesa Huuskonen

Kunnanjohtaja

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Vesa Huuskonen

Vesa Huuskonen